Komfyrvakten – en trygg vaktmester

Komfyrvakten har pådratt seg et dårlig rykte hos enkelte. De tenker at den er en unødvendig og fordyrende installasjon på det nye kjøkkenet og vil kutte den ut. Det er ikke særlig smart.  

Komfyrvaktens jobb er nemlig å overvåke kokeplatene og varsle dersom det oppstår fare for brann.

Tørrkoking eller svidd mat i ovnen kan  gi overoppheting. I en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme en kasserolle på platetoppen eller pizzaen som steker. Da vil komfyrvakten først gi et alarmsignal, Dersom ingen foretar seg noe i løpet av kort tid, vil den bryte strømmen. Dermed er du sikret at situasjonen ikke eskalerer til en boligbrann.

Rent teknisk består en komfyrvakt av to deler; en sensor som plasseres over komfyren/platetoppen, og en strømavbryter som plasseres bak komfyren eller i sikringsskapet. Komfyrvakt er kun påbudt dersom du bygger nytt eller rehabiliterer større deler av det elektriske anlegget. Men alle som er opptatt av sikkerhet i hjemmet, bør skaffe seg en.